Fumigacija

Fumigacija je metod uništavanja štetočina tako što se prostor u potpunosti popuni sa gasnim pasticidima ili fumigantima što dovodi do trovanja tj. istrebljivanja svih štetočina koje su naselile dati prostor.

Fumigaciju koristimo da bi držali pod kontrolom štetočine u objektima, zemlji, žitaricama, proizvodnji i takođe tokom pripreme proizvoda za uvoz ili izvoz.

Neke od najčešćih situacija gde primenjujemo zaštitu fumigacijom su skladišta žitarica, proizvodnim pogonima, podnim skladištima, mlinovima, prehrambenoj proizvodnji, skaldišnim prostorijama, transportnim kontejnerima, kamionima, brodovima, drvenim paletama i drugima sličnim. Na ovaj način Vam pomažemo da maksimalno iskontrolišete i svedete na minimum insekte, glodare i mikrobakteriološke zaraze na siguran i efikasan način. Od ovih navedenih situacija po našem iskustvu najčešća mesta primene fumigacije na našim prostorima jesu za suzbijanje štetočina u skladišnim i poljoprivrednim proizvodima i mlinovima.

Takodje vršimo usluge fumigacije teretnih vozila i kontejnera za internacionalni transport robe u lukama i logističkim centrima. Na ovaj način pomažemo u suzbijanju širenja egzotičnih štetočina i bolesti. Sprečavamo egzotične  štetočine i bolesti od ulaska u države pomoću teretnih vozila. Neophodno je tertirati ne samo prevozna vozila, već treba odraditi tretman i materijala koji se koriste za pakovanje robe što su najčešće drvene palete. Od značajne važnosti je odraditi fumigaciju robe za izvoz da bi se izbegli ogromni troškovi fumigacije na odredištu gde se uvozna roba pregleda.

Fokusirani smo na globalnu slike, štitimo kvalitet i integritet vaših proizvoda i težimo da zajedno sa Vama učestvujemo u proizvodnji, skladištenju i isporuci sigurne i kvalitetne hrane. Naš cilj je ne samo da obavimo fumigaciju na siguran i efikasan način, već da budemo deo celukopne proizvodnje koji dovodi do poboljšanja kvaliteta domaćih proizvoda na svetskom nivou.

***POSEDUJEMO SVE VAŽEĆE DOZVOLE, SERTIFIKATE IZ OBLASTI FUMIGACIJE.***