Repelncija Zmija

Zmije su gmizavci veoma značajne za naš ekološki sistem, pomažu u kontroli populacije raznih sitnih životinja. Postoje mnogobrojne vrste različitih veličina, karakteristika i izgleda. Mnogi se plaše zmija, iako većina njih ne uzrokuje nikakav rizik za ljude osim straha da će ih zmija ujesti ili izazvati sekundarnu infekciju ujedom.

Dvorišta naseljeljena sa malim glodarima i pticama su privlačna stanovišta za zmije. One se inače naseljavaju kroy otvorena vrata, prozore ili kroz pukotine u temelju. U toplijem dobu zmije naseljavaju garaže i šupe u potrazi za skloništem od toplote.

Mnogi se plaše zmija iako su one vrlo stidljiva stvorenja koja vole da se skrivaju i ostanu ne uznemirena. Većina ne napada dok se ne oseća ugroženom ili dok je ne povrede. Mada ima i nekoliko vrsta koje su otrovne, a i to zavisi od zmije do zmije i naravno do vremena koliko je potrebno da se dobije lekarska pomoć. Većina ujeda se desi jer ljudi nemarno i bezbrižno se upuste u kontakt sa zmijama i pokušaju sami da ih uklone.

Zatvaranje otvora i pukotina na objektima, uklanjanje drvenih gomila, uklanjanje viška trave i prerasle vegetacije su neki od preventivnih mera koju možete da preduzmete da bi smanjili šanse nastanjenja zmija.

Zmije vole da se hrane manjim životinjama kao što su žabe, insekti, gliste, mali glodari i ptice. Otrovne vrste ujedaju i posle čekaju da otrov ubije njihov plen i potom gutaju ceo plen. One koje nisu otrovne ubijaju svoj plen tao što ga ujedu i potom se obmotaju oko plena i stegnu do gušenja. Kad se plen uguši kao i otrovnice gutaju ga cele tako što neočekivano mnogo mogu da otvore donju vilicu.

Ovo su hladnokrvni gmizavci koji izlaze tokom leta, a zimi idu u hibernaciju i većinom se skupljaju na gomile da tokom zimskih meseci telesna temperatura im ne spadne previše nisko.

Zavisno od vrste neke zmije legu jaja, dok druge rađaju mladunce. Najčešće se pare tokom proleća. Broj mladunaca zavisi od vrste. Otrovne ili ne, sve zmije treba tretirati i ne prepuštati problem sa zmijama slučaju.

Pozovite nas i naš profesinalni tim će Vam rešiti problem sa zmijama.

***POSEDUJEMO SVE VAŽEĆE DOZVOLE, SERTIFIKATE ZA OBAVLJANJE USLUGA REPELENCIJE ZMIJA.***