Zaštita od Crvotočine

Letnja sezona je vreme kada su naše usluge najpotrebnije u toku godine za insekte kao što su pčele, stršljenovi, muve i druge njima slične. Ali zato kad jesen se pribliši usluge tretiranja crvotočine postaju najpopularnije.

Crvi koji se nastanjuju u drvetu vole vlagu i nastanjuju se u drvetu gde ima više vlažnosti. Tako da većinom kuće ili ovjekti koji imaju problem sa crvotočinom imaju i problema sa visokom vlažnosti. Jedan od saveta za smanjenje rizika od infestacije crvotočine je da smanjuite količinu vlažnosti u vazduhu u Vašim objektima.

Crvotočina može da prouzrokuje ogromne štete u Vašim prostorijama. Najčešće se susrećemo sa drvenim crvom koji se nastanjuje u drveni nameštaj. Njihov ciklus larve može da traje i do 5 godina. U ovoj fazi crv konzumira drvo kao svoj primarni izvor energije. Za 5 godina mogu da nanesu ogromnu štetu vašoj drvenoj konstrukciji ili nameštaju.

Drvei crvi inače legu svoja jaja na površini ili vrlo blizu površine drveta. Potom nastavljaju da se hrane drvetom i kopaju tako reći štete drvo sve dublje. Us put dok se hrane drvetom, razmnožavaju se i postavljaju nova jajašca pre nego što uginu kao odrasli tj u roku od dve nedelje od sazrevanja. Što duže infestacija traje ne ometana toilko višeštete može da nanese.

Sada kada je jasno koliko opasna infestacija crvotočinom može da bude reagujte na prve znake zaraze i pozovite nas da zajedno pravovremenim tetmanom rešimo Vaš problem.

Neki od predznaka aktivne infestacije crvotočine:

  • Sitna piljavina oko rupica u drvetu
  • Čiste rupice ( kao da su sveže bušene)
  • Pojava bubica

Pozovite nas čim uočite jedan od predznaka da bi zaštitili Vaz prostor od crvotočine i sprečimo ih od stvaranja dalje štete.

Zaštitu od crvotočine obavljamo koristeći savremen sertifikovane preparate, a možemo da zaštitimo sve što je od drveta. Zaštita drvenih površina od crvotočine je od ključnog značaja u muzejima, crkvama i manastirima.

Ciklon NS vrši usluge zaštite od crvotočine svih vrsta drveta stilskog nameštaja, krovnih konstrukcija, parketa, drvenih podova i drugih drvenih predmeta.

***POSEDUJEMO SVE VAŽEĆE DOZVOLE ZA OBAVLJANJE USLUGA ZAŠTITE OD CRVOTOČINE.***